Coaching

Naast het geven van trainingen biedt Hoogvliegers in Beeld ook coaching aan. De coaching is specifiek gericht op kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. Motiverende en oplossingsgerichte gespreksvoering hebben een positieve uitwerking bij hoogbegaafde kinderen en jongeren. De meeste begaafde jongeren vinden het fijn om zelf oplossingen voor hun problemen te bedenken en uit te voeren. Als coach probeer ik dit gedrag aan te wakkeren bij zowel de jongeren als bij de kinderen door ze verantwoordelijk te maken over hun eigen leerproces.

De coachingsmethodiek die ik gebruik voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 is de methodiek van ‘Kids’Skills’ en voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 ‘Mission Possible’. Daarnaast maak ik ook graag gebruik van visuele hulpmiddelen om kinderen en jongeren verder op weg te helpen in hun ontwikkeling.Je kan het wel


 Coachingsthema’s

 • Faalangst reduceren
  Omgaan met faalangst.
 • Talentontwikkeling
  Bewustwording van eigen kunnen en talent laten ontplooien.
 • Motiveren en activeren
  Kinderen en jongeren motiveren om weer op hun eigen niveau te acteren en onderpresteren tegen te gaan. Met als doel om kinderen en jongeren trots te laten zijn op zichzelf en leerplezier te ervaren.
 • Aanleren van Executieve functies
  Kinderen en jongeren leren om hun doorzettingsvermogen te vergroten, taakinitiatie aanbrengen d.m.v. plannen en organiseren, handige en praktische tools die gericht zijn op leren-leren, het beheersen van emoties, enzovoort.


Tarieven

Een coachingsessie van een uur bedraagt  € 50,- (inclusief BTW). 

Coaching kan zowel op school, thuis of bij Hoogvliegers in Beeld plaatsvinden. Buiten Rotterdam reken ik een reiskostenvergoeding afhankelijk van de afstand. 

Reacties zijn afgesloten.