Over Hoogvliegers in Beeld

2C8A9301

Ik ben Maureen Kramer, oprichtster van Hoogvliegers in Beeld. Gedurende mijn studie Toegepaste Psychologie kwam ik in aanraking met hoogbegaafdheid en sindsdien heeft het mijn interesse alleen nog maar meer gewekt. De afgelopen drie jaar heb ik onderzoek verricht naar het welbevinden van hoogbegaafde leerlingen op diverse scholen, kinderen en jongeren gecoacht en trainingen voor docenten ontwikkeld om hoogbegaafdheid meer onder de aandacht te brengen.

Sinds juni 2014 ontstond het idee om van mijn passie mijn werk te maken en ben ik voor mijzelf begonnen. Hoogvliegers in Beeld is gesitueerd in Den Bosch en biedt trainingen, projecten en coachingstrajecten aan voor hoogbegaafde kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. Ik vind het geweldig om kinderen trots te laten zijn op zichzelf en het beste uit ze te halen, zonder dat hier teveel druk op ligt. Een kind is meer dan zijn begaafdheid alleen, maar kan deze prachtige gave wel inzetten om zijn dromen te verwezenlijken en anderen te laten delen in hun enthousiasme, kennis en vaardigheden.

Bij Hoogvliegers in Beeld staat persoonlijke aandacht centraal. Kinderen en jongeren vinden het fijn om hun eigen verhaal te kunnen doen, zonder dat ze gestoord worden in hun verhaal en de meningen van anderen om hun oren vliegen. Ik probeer hoogbegaafde kinderen en jongeren te stimuleren om zelf oplossingen voor hun problemen te bedenken en een spiegel voor te houden zodat ze inzicht krijgen in hun gedrag en keuzes. Ik geloof dat begaafde kinderen de ruimte zouden moeten krijgen om hun creativiteit en ideeën uit te kunnen voeren. De beroemde citaat van Albert Einstein probeer ik dan ook vorm te geven in mijn werk.

Citaat A. Einstein

Reacties zijn afgesloten.