Laat talent zijn weg vinden

‘Ze vindt rekenen zo makkelijk zegt u… Nou mevrouw dan zal ze toch wel echt beter haar best moeten doen. Ze maakt namelijk best nog wel wat foutjes hoor, dus om nu van hoog intelligent te spreken?’

De bovenstaande uitspraak is een veelvoorkomende opmerking in het onderwijs. Hoogbegaafdheid kan veel vraagtekens en weerstand oproepen. Hoe kan het nou dat sommige hoogbegaafde kinderen en jongeren niet vooruit te branden zijn op school, thuis de boel op stelten zetten en soms zelfs antisociaal gedrag vertonen. Deze gedragingen passen toch niet bij een hoogbegaafd kind? Toch kunnen deze gedragingen zeker voorkomen bij hoogbegaafdheid. Misschien voelt je kind zich niet begrepen of verveelt het zich dusdanig dat het de hoop heeft opgegeven om iets nieuws te leren. Hoe kan dit en hoe kan je dit gedrag voorkomen?

Hoogvliegers in Beeld is een training en coachingsbureau in Den Bosch dat zich richt op (hoog)begaafdheid en talentontwikkeling. Ik geloof dat als talent gestimuleerd wordt een nieuwe generatie talentvolle adolescenten onze wereld mooier kunnen maken met hun inzichten en idee├źn. Dit ideaalbeeld probeer ik te realiseren door kinderen en jongeren bewust te maken hoe waardevol ze zijn en dat hun talent er toe doet. Mijn doel is om kinderen en jongeren (weer) gelukkig te maken door hun nieuwsgierigheid aan te wakkeren, inzicht te geven in de problemen waar ze tegen aan lopen en plezier te geven in leren. Ontplooien van talent doet een kind niet alleen, ouders en docenten vormen een grote inspiratiebron voor een kind. Om ouders en docenten hierin te begeleiden wil ik ze graag meer inzicht geven in hoogbegaafdheid en hoe ze kinderen en jongeren het beste kunnen begeleiden, zodat er een uitdagende toekomst voor ze in het verschiet ligt!

Is een training of een coachingstraject iets voor uw school, instantie of kind. Kijk dan voor meer informatie op de website of neem vrijblijvend contact op met Hoogvliegers in Beeld.

Categorie├źn: Uncategorized

Reacties zijn afgesloten.