Leren? Hoe dan?

inhoud

‘Jos staart naar zijn tentamen Duits. De gevraagde woorden en zinnen komen hem bekend voor, maar het lukt hem maar niet om de juiste betekenis eraan te verbinden. “Hoe kan dat nou?” Denkt Jos. Gisteren wist hij alle woorden nog en had hij in een uur de woordjes in zijn hoofd gestampt. “Ik kende alles toch goed?”

Veel leerlingen denken hun eigen brein en capaciteiten goed te kennen, maar de realiteit laat soms een ander beeld zien. Het brein overtreft de beste computers, maar je moet wel weten hoe het brein werkt. We leven in een tijdperk waar alles met één druk op de knop vindbaar is. Behalve het aanleren van nieuwe kennis en vaardigheden. Je moet meters maken en oefenen, zodat verbindingen steeds sterker en effectiever worden.

In de training “Leren? Hoe dan?” gaan we op zoek naar hoe het brein informatie verwerkt en wat effectieve strategieën zijn om kennis en vaardigheden onder controle te krijgen. Kortom: wat is de essentie van leren? In deze training leer je niet alleen hoe informatie bij je leerlingen aankomt, maar onderzoek je ook jouw eigen leerpatronen. Door het opzoeken van jouw grenzen en leerblokkades ben je in staat om leerlingen beter te begrijpen en begeleiden.

Na deze training

  • Hoe jouw brein informatie verwerkt;
  • Tegen welke leerblokkades jij zelf aanloopt;
  • Hoe jij jouw eigen kwetsbaarheid inzet om anderen te begeleiden in hun leerproces;
  • Hoe een fixed mindset je leerproces belemmert en een growth mindset de kans van slagen vergroot;
  • Welke breinprincipes en pijlers er zijn;
  • Welke leermethodieken bestaan en welke je inzet om anderen effectiever te laten leren.

Duur: 3 uur tot 6 uur

ADRES

Goedenrade 44

5235 HN Den Bosch

©Copyrights 2022 - Hoogvliegers in beeld