Over Maureen

Mijn naam is Maureen Kramer, sinds 2014 eigenaar en oprichter van Hoogvliegers in Beeld. Als Toegepast Psycholoog kwam ik in aanraking met hoogbegaafdheid en sindsdien heb ik het onderwerp niet meer losgelaten. De afgelopen jaren heb ik onderzoek gedaan naar het welbevinden van hoogbegaafde leerlingen op diverse scholen. Ook heb ik leerlingen gecoacht en trainingen ontwikkeld voor scholen en instanties.

 

Hoogvliegers in Beeld is een training en coachingsbureau in Den Bosch dat zich richt op (hoog)begaafdheid en talentontwikkeling. Ik geloof dat wanneer talent gestimuleerd wordt een nieuwe generatie talentvolle adolescenten kan opstaan om onze wereld mooier te maken met hun inzichten en ideeën! Mijn doel is om jongeren bewust te maken van hoe waardevol ze zijn en dat hun talent er écht toe doet. Een kind is veel meer dan zijn begaafdheid en kan deze prachtige gave inzetten om dromen te verwezenlijken en andere mee te nemen in hun enthousiasme, kennis en vaardigheden.

 

Hoogvliegers in Beeld wil jongeren (weer) gelukkig maken door hun nieuwsgierigheid aan te wakkeren, inzicht te geven in hun problematiek en ze plezier (terug) te geven in het leren. Het ontplooien van talent doet een kind nooit alleen. Ouders en docenten vormen een grote inspiratiebron voor een kind. Door ouders en docenten te begeleiden doen zij inzicht op in het gedrag dat hoort bij (hoog)begaafdheid en leren ze hoe ze jongeren het beste kunnen begeleiden zodat een uitdagende toekomst in no time binnen handbereik ligt!

 

Het boek: Actief Executief

Actief Executief is een toolbox voor het remediëren van executieve functies voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Dit boek is een absolute aanrader voor iedere (onderwijs)professional die jongeren effectief wil helpen om hun prestaties te verbeteren.

VO op Niveau

Maureen heb ik bij onze gezamenlijke werkzaamheden leren kennen als een gedreven, consciëntieuze en creatieve trainer. Altijd op zoek naar hoe het nóg een stapje beter kan. Daarbij is ze zeer goed in het bedenken van aansprekende werkvormen en opdrachten.

In het kort: Kundig, professioneel en ook nog eens een mooi mens!

Deelnemer, Actief Executief

Dankzij de actieve spelvormen die ik heb geleerd bij de training Actief Executief, ben ik in staat om mijn leerlingen bewust te maken van hun executief functioneren en kan ik ze op een praktische manier ook begeleiden bij de ontwikkeling hiervan.

Deelnemer, Ouderavond Meierij

Gaaf om te zien hoe breinprincipes zo verweven zijn met de uitvoering van executieve vaardigheden. Ik heb mij tijdens de lezing geen moment verveeld en kan de tips direct toepassen bij mijn eigen kinderen.

Deelnemer training ASS en hoogbegaafdheid (Zuiderbos College)

Maureen is in staat om theorie om te zetten naar praktijk. Fijn om een training te volgen waar niet alleen het ‘waarom’ en ‘wat’ worden behandeld, maar juist de aandacht ligt op hoe je een kind verder kan helpen.

Michiel, 16 jaar

Ik heb geleerd om door te zetten als iets niet direct lukt. Maureen gebruikt soms een spel, zodat ik inzicht krijg in mijn eigen doen en handelen. Dat is soms best confronterend, maar legt wel de vinger op de zere plek.

Rosa, 13 jaar

Ik heb eindelijk een manier gevonden hoe ik het beste kan leren. Met die handige leertrucjes is Frans een stuk makkelijker geworden.

ADRES

Goedenrade 44

5235 HN Den Bosch

©Copyrights 2022 - Hoogvliegers in beeld